အိုးအတွင်းစိုက်ပျိုးပင်များအတွက် မြေရောစပ်နည်း - Kharann Media

Breaking

အိုးအတွင်းစိုက်ပျိုးပင်များအတွက် မြေရောစပ်နည်း



၁။ မြေဆွေးဆိုတာ သစ်ရွက်တို့ မြေနဲ့ အတူ ဆွေးမြေ့ရောနှောသွားသောမြေဟု ယေဘူယျ ခေါ်ရင်ရပါတယ်။

အာ့လို မြေဆွေးမရပါက သစ်ရွက်များဖုံးလွှမ်းခံရသောမြေကို အပေါ်ယံ သုံးလက်မထုလောက်လွှာ၍ ကီလို ၁၀၀လောက် ယူပါ။ (ဘိလပ်မြေ အိတ်တစ်လုံး ကီလို ၅၀ရှိပါသည်)

၂။ ဆန်ဆေးရည် ပထမဆေးသောရေကို ဗူး(သို့)မြေအိုးတွင် ထည့်၍ အနည်းဆုံး သုံးရက် ထားပါ။ ၇ လီတာမှ ၁၀လီတာ။

၃။ ထန်းလျက် အမည်း (အရက်ချက်ရာတွင်သုံး ) အမည်းမရပါက ရေသာ ထန်းလျက်၂၅ကျပ်သားလောက်ကို နှစ်လီတာလောက်ရအောင်ရေစပ်၍ကြိုပါ။ ဗူးထဲထည့်၍ သုံးရက်လောက် သိမ်းထားပါ။ မြေ ကီလို ၁၀၀လောက် အသုံးပြုရပါသည်။

၄။ နွားချေး လင်းနို့ချေး ကြက်ချေး ခိုချေး သင့်ရာ တိရိစ္ဆာန်ချေးကို ခြေထားပါ။ နှစ်ပြည်မှ လေးပြည့်အထိ ထည့်သုံးနိုင်ပါသည်။အလွယ်မရ မထည့်နဲ့ပေါ့။ဟောင်း/ သစ် နှစ်မျိုးလုံး သုံးလို့ရပါသည်။

ထို့ပြင် ပြာ နို့ဆီဗူး ၃ မွ ၅ ဗူး ၊ထုံး နို့ဆီဗူး ၂ မှ ၄ ဗူး ကြက်ဥ ဘဲဥခွံများညှက်စွာထောင်းထားပါ။

၂၀ မှ ၄၀ခြံ သစ်သီး အမှည့်လွန်များလည်း ခြေ၍ ထည့်နိုင်ပါသည် ။

ဥပမာ – သဘောင်္သီး၊ ပန်းသီး၊ နာနတ်သီး၊ ငှက်ပျော်သီး စေသာ အမှည့်လွန်သစ်သီး/ ပုပ် စသည်များ သင့်သလိုထည့်နိုင်ပါသည်။ မရက မထည့်ရုံသာ။

ဆွေးမြေ့နေသော မည်သည့်သစ်ရွက်မြေဆွေးမဆိုရပါတယ်။ ၂ပြည် မှ ၅ ပြည်ထိ ထည့်နိုင်ပါသည်။

ထိုစီမံထားသော အရာတို့ကို နှံ့အောင် သမ၍ ငှက်ပျောရွက်ဆိုလျှင် ပိုကောင်း အုပ်ပေးထားပါ။

မည့်သည့် အရွက်နှင့်မဆို တစ်ပတ် ဆယ်ရက်ခန့် အုပ်ပေးပါ။ ဆယ်ရက်ပြည့်လျှင် စိုက်ပျိုးရန် မြေရပါပြီ။ ထို သမ၍နှပ်ထားသောမြေအားပြန်လည် ရောမွှေသမ၍ လိုသလို စိုက်ပျိုးနိုင်ပါသည်။