
အပင်ကြီးထွားဖို့နဲ့ အထွက်နှုန်းတိုးတက်ကောင်းမွန်ဖို့အတွက် အသုံးပြုနိုင်ပါသည်။
ပါဝင်ပစ္စည်း
ပါဝင်ပစ္စည်း
ကြက်ဥ - ၁၀ လုံး
ရှောက်သီး - ၁၅ လုံး
ကြံသကာ - ၂၅၀ ဂရမ်
ပြုလုပ်နည်း
ရှောက်သီး ၁၅ လုံးကို အရည်ညှစ်ပြီး ကြံသကာ ၂၅၀ ဂရမ်နဲ့ ပျော်ရည်ဖျော်ပါ။ ကြက်ဥကို အက်ကွဲအောင်လုပ်ပြီး အရိပ်အောက်မှာ အဖုံးအလုံပိတ်၍ ၁၀ ရက်ထားပေးပါ။ ၁၀ ရက်ပြည့်ရင် ပျော်ရည်ဖြစ်အောင် ကြိတ်ချေပြီး ဆတူပြန်ရောပေးပါ။
ရလာတဲ့ဖျော်ရည်ကို ရေ ၄ ဂါလံ ဆေးဖျန်းပုံတစ်ပုံကို ဆေးရည် ၃၀၀ စီစီ ထည့်၍ ဖျန်းနိုင်ပါသည်။ တစ်ပတ် တစ်ခါ ဖျန်းပေးရပါမည်။
စိုက်ပျိုးရေးနည်းပညာ
ရှောက်သီး - ၁၅ လုံး
ကြံသကာ - ၂၅၀ ဂရမ်
ပြုလုပ်နည်း
ရှောက်သီး ၁၅ လုံးကို အရည်ညှစ်ပြီး ကြံသကာ ၂၅၀ ဂရမ်နဲ့ ပျော်ရည်ဖျော်ပါ။ ကြက်ဥကို အက်ကွဲအောင်လုပ်ပြီး အရိပ်အောက်မှာ အဖုံးအလုံပိတ်၍ ၁၀ ရက်ထားပေးပါ။ ၁၀ ရက်ပြည့်ရင် ပျော်ရည်ဖြစ်အောင် ကြိတ်ချေပြီး ဆတူပြန်ရောပေးပါ။
ရလာတဲ့ဖျော်ရည်ကို ရေ ၄ ဂါလံ ဆေးဖျန်းပုံတစ်ပုံကို ဆေးရည် ၃၀၀ စီစီ ထည့်၍ ဖျန်းနိုင်ပါသည်။ တစ်ပတ် တစ်ခါ ဖျန်းပေးရပါမည်။
စိုက်ပျိုးရေးနည်းပညာ