ကင္ဆာဆဲလ္ ေတြကို ၄၂ နာရီ အတြင္းမွာ ေသေစႏိုင္တဲ့ သဘာဝဖ်ာ္ရည္ - Kharann Media

Breaking

ကင္ဆာဆဲလ္ ေတြကို ၄၂ နာရီ အတြင္းမွာ ေသေစႏိုင္တဲ့ သဘာဝဖ်ာ္ရည္




အရမ္းကို အသုံးဝင္တဲ့ ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္ေတြပါပဲ။ ဒီ ဟင္းသီးဟင္း႐ြက္ေတြမွာ သံဓါတ္၊ ပိုတက္ဆီယမ္၊ ေဖာ့စေဖာ့ရပ္စ္၊ ဆိုဒီယမ္၊ ဇင့္လ္၊ မဂၢနီဆီယမ္၊ ကယ္လ္ဆီယမ္ဓါတ္ေတြ ပါဝင္ပါတယ္။ ဗီတာမင္ C, B Complex, B1, B2 နဲ႔ B6 ဓါတ္ေတြ ပါဝင္ပါတယ္။

ႏိုကိုဥမွာဆိုရင္ အမွ်င္ဓါတ္ေတြ ေဖာ့လစ္အက္ဆစ္ေတြ Antioxidant ေတြ ႂကြယ္ဝစြာ ပါဝင္တဲ့အျပင္ ကင္ဆာကို ဆန႔္က်င္တဲ့ ကြန္ေပါင္းဓါတ္ေတြျဖစ္တဲ့ Betaine ေခၚ Amino Acid ေတြလည္း ပါဝင္ပါတယ္။ အဲဒီဓါတ္က ကင္ဆာျဖစ္ေစတဲ့ အက်ိတ္နဲ႔ ကင္ဆာဆဲလ္ေတြကို ေသေစ ႏိုင္ပါတယ္။ ဒီေဖ်ာ္ရည္ကို ေန႔တိုင္းေသာက္ၿပီး ကင္ဆာကို တိုက္ဖ်က္ႏိုင္ပါတယ္။

ပါဝင္ပစၥည္း

ႏိုကို ဥ ၅၅ %

တ႐ုတ္နံနံ ျမစ္ ၂၀ %

အာလူး ၃ %

မုန္လာဥနီ (လိေမၼာ္ေရာင္) ၂၀ %

မုန္လာဥနီ (အနီေရာင္) ၂ %

ျပင္ဆင္ျခင္း

ပါဝင္ပစၥည္း အားလုံးကို ေရာၿပီး ေဖ်ာ္စက္နဲ႔ ေဖ်ာ္လိုက္ပါ။ ၿပီးရင္ အဲဒီေဖ်ာ္ရည္ကို တစ္ေန႔ ၂ ႀကိမ္ေသာက္ေပးပါ။ မနက္စာ မစားခင္နဲ႔ ညအိပ္ယာ မဝင္ခင္ ေသာက္ေပးရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
လိုအပ္တာထက္ ပိုမေသာက္ပါနဲ႔ေနာ္။

Credit:myfoodmyanmar.com