ပုစြန္ေျပာင္းဖူးေၾကာ္ - Kharann Media

Breaking

ပုစြန္ေျပာင္းဖူးေၾကာ္



ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
  • ပုစြန္ ၂၀သား
  • ငါးဖယ္ ၅က်ပ္သား
  • ေျပာင္းဖူး ၂ဖူး
  • ၾကက္ဥ ၁လံုး
  • ဆား အနည္းငယ္
  • သၾကား
  • ငရုတ္ေကာင္း
  • ႏွမ္းဆီေမႊး ၄-၅စက္
  • ေကာ္မႈန္႔ ၂ဇြန္း
  • ပဲအေနာက္ရည္ ၂-၃ စက္

ျပဳလုပ္နည္း
  • ပုစြန္ကို အခြံခြာ ဂ်ီးထုတ္ ေရေဆး ေရစစ္ထားၿပီးေထာင္းထားပါ။
  • ငါးဖယ္ကို အရိုးစစ္ပါ။
  • ေျပာင္းဖူးကို ဓားႏွင့္ အေပၚယံလွီးပါ။
  • ဇလံုး တစ္ခုထဲတြင္ ပုစြန္၊ ငါးဖယ္၊ ေျပာင္းဖူး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္းအရည္ညႇစ္၊ ဆား၊ သၾကား၊ ေကာ္မႈန္႔၊ ငရုတ္ေကာင္း၊ ႏွမ္းဆီေမႊး၊ ၾကက္ဥအကာ ထည့္၍ ေရာေမႊပါ။
  • အျပားေလးမ်ားလုပ္၍ ေရခဲေသတၱာထဲ ၁-၂ နာရီခန္႔ထည့္ထားပါ။
  • ဆီပူပူမွာ မီးအေနေတာ္ျဖင့္ ထည့္၍ ေရႊေရာင္သန္းသည္အထိေၾကာ္ၿပီး ဆီစစ္ပါ။ ဆီစစ္ စကၠဴျဖင့္ စစ္၍ ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာအခ်ဥ္ျဖင့္ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီ။

source : ခ်က္ၾကည့္ၾကစို႔