
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုစြန္ ၂၀သား
- ငါးဖယ္ ၅က်ပ္သား
- ေျပာင္းဖူး ၂ဖူး
- ၾကက္ဥ ၁လံုး
- ဆား အနည္းငယ္
- သၾကား
- ငရုတ္ေကာင္း
- ႏွမ္းဆီေမႊး ၄-၅စက္
- ေကာ္မႈန္႔ ၂ဇြန္း
- ပဲအေနာက္ရည္ ၂-၃ စက္
ျပဳလုပ္နည္း
- ပုစြန္ကို အခြံခြာ ဂ်ီးထုတ္ ေရေဆး ေရစစ္ထားၿပီးေထာင္းထားပါ။
- ငါးဖယ္ကို အရိုးစစ္ပါ။
- ေျပာင္းဖူးကို ဓားႏွင့္ အေပၚယံလွီးပါ။
- ဇလံုး တစ္ခုထဲတြင္ ပုစြန္၊ ငါးဖယ္၊ ေျပာင္းဖူး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္းအရည္ညႇစ္၊ ဆား၊ သၾကား၊ ေကာ္မႈန္႔၊ ငရုတ္ေကာင္း၊ ႏွမ္းဆီေမႊး၊ ၾကက္ဥအကာ ထည့္၍ ေရာေမႊပါ။
- အျပားေလးမ်ားလုပ္၍ ေရခဲေသတၱာထဲ ၁-၂ နာရီခန္႔ထည့္ထားပါ။
- ဆီပူပူမွာ မီးအေနေတာ္ျဖင့္ ထည့္၍ ေရႊေရာင္သန္းသည္အထိေၾကာ္ၿပီး ဆီစစ္ပါ။ ဆီစစ္ စကၠဴျဖင့္ စစ္၍ ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ရာအခ်ဥ္ျဖင့္ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါၿပီ။
source : ခ်က္ၾကည့္ၾကစို႔