
(၁) ျမင္းေသးႏွင့္စိမ္ထားေသာဘဲဥ
ကယ္စီရမ္ဓာတ္ဆုံးရႈံးေစ၍ အရုိးေပ်ာ့ေရာဂါကုိျဖစ္ေစႏုိင္သည္။
(၂) အီၾကာေကြး
ေက်ာက္ကပ္အလုပ္ပင္ပန္းေစ၍ ဦးေႏွာက္ႏွင့္အာရုံေၾကာမွတ္ဉာဏ္ခ်ဳိ႕ယြင္းေစႏုိင္သည္။
(၃) အသားကင္
ကင္ဆာကုိျဖစ္ေစႏုိင္သည္။
(၄) ခ်ဥ္ဖတ္အမ်ဳိးမ်ဳိး
ႏွလုံးကုိပင္ပန္းေစသည္။ ေသြးကုိတုိးေစသည္။ ကင္ဆာကုိျဖစ္ေစႏုိင္သည္။
(၅) ဝက္အသည္း
ကုိယ္လက္စထေရာကုိတုိးေစသည္။ ႏွလုံးႏွင့္ဦေႏွာက္ေသြးေၾကာကုိ ပိတ္ဆုိ႔ေစႏုိင္သည္။
(၆) အသင့္စားေခါက္ဆြဲေျခာက္အမ်ဳိးမ်ဳိး
အဆိပ္ကုိျဖစ္ေစႏုိင္သည္။
(၇) ေနၾကာေစ့
အသည္းတြင္အဆီမ်ားကုိစုေစသည္။
(၈) ပဲပုပ္
ေရာဂါပုိးမႊားကူးစက္ေစႏုိင္သည္။
(၉) အခ်ဳိမႈန္႔
အခ်ဳိမႈန္႔တြင္လူကုိအက်ဳိးျပဳေသာဓာတ္ လုံးဝမပါဝင္ပါ။ ေခါင္းမူး ေခါင္းကုိက္ ေအာ့အန္ခ်င္ေစသည္။
စိတ္မတည္ၿငိမ္ျဖစ္ေစသည္။ ေယာက်္ားမိန္းမအဂၤါမ်ားအတြက္ ဆုိးက်ဳိးကုိျဖစ္ေစႏုိင္သည္။
credit: စြယ္စံု ဗဟုသုတဟင္းေပါင္းအိုးႀကီး